I 1892 begynte Salve Svindland å handle med kjøtt i Flekkefjord. I 1907 overtok Alvik S. Svindland. Firmaet ble da formelt registrert.
I tidligere tider solgte firmaet ferskt kjøtt og kjøttvarer. Etter 1960 har produksjon og salg mer gått over til spekepølse.
Fra 1957 frem til 1990 var Kjell Svindland daglig leder. I 1990 ble Leif Hamre daglig leder.
Firmaet har gjennom mange år hatt et relativt godt salg og en god inntjening og derved vært en sikker arbeidsplass. Bedriften har fått mange prisbelønninger både fra inn ? og utlandet for sine spekepølser.

Spekemat er stor matkunst!
Det finnes vel knapt noe norskere enn god spekemat. Det var forfedrenes måte å bevare kjøttet på, og det fulgte dem på reiser både til sjøs og til lands. Tradisjonene er tatt godt vare på fordi spekemat var ? og er ? god mat som passer ved alle anledninger. Dette har vi tatt konsekvensen av hos AS Svindland. Vi produserer spekepølse i nær sagt alle varianter som passer norske ganer. Hver enkelt type blir nøye overvåket under hele produksjons- og modningsprosessen, b.la. fordi vi har et rykte og ta vare på....
I 1992 ble det produsert mer enn 600 tonn.

 

Per i dag er det Rune Svindland som er daglig leder og Olav Terje Eriksen som er produksjonsleder.
Firmaet har per i dag 17 faste ansatte, samt 1 deltidsansatt. Daglig leder og kontorleder står for det administrative arbeidet, mens de 15 andre arbeider i produksjon. 

AS Svindland er BRC sertifisert på høyere nivå. I 1992 produserte vi en pølse som var 20,95m lang og veide 676,9 kg. Pølsen var en gave til byens borgere i anledning Flekkefjords 150 års jubileum. Pølsen ble registrert i Guiness rekordbok som verdens største.

Våre kundekrets er agenter som selger våre produkter videre. Vi er leverandører til Norske Spesialgrossister NSG. Vi har også flere innenfor storhusholdning. I tillegg er vi store som leverandør til torg og messehandlere. Samt produserer vi også spekemat for LIDL ? Norge. 
Firmaet er medlem i Kjøttbransjens Landsforbund. KLF.

Våre varer blir distribuert gjennom selvstendige agenter i hele Norge. Ferdig produkter blir sent ut fra bedrifter hver dag. Vi har også en liten eksport av reinsdyrpølse til Japan.

Ring oss eller kom innom oss for nærmere informasjon!

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter